Nasdaq-Listed Financial Services Firm Raising Debt to Invest Up to $100M in Bitcoin

Dezember 31, 2020 by Keine Kommentare

Het Hong Kong-hoofdkantoor van de multinationale financiële dienstverlener Greenpro Capital Corp. (NASDAQ: GRNQ) heeft aangekondigd dat het van plan is te investeren in Bitcoin.

Volgens het persbericht van Greenpro Capital, „heeft de voortdurende massale adoptie van $BTC door banken, hedgefondsen, verzekeringsmaatschappijen en instellingen“ haar overtuiging versterkt dat het vlaggenschip van de wereld cryptocurrency een „betrouwbare“ winkel van waarde is. Het bedrijf verwacht dat Bitcoin en bepaalde andere top-cryptoactiva (zoals Ether) een beter rendement zullen opleveren dan het vasthouden van contant geld.

Daarom wil Greenpro Capital investeren in Bitcoin. Het is van plan dit op twee manieren te doen: (i) door haar eigen geld te gebruiken om BTC te kopen; en (ii) door tot $100 miljoen aan schulden op te halen om nog meer geld in Bitcoin te kunnen steken.

Dr. CK Lee, de CEO van Greenpro Capital, had dit te zeggen:

„We geloven volledig in $BTC als een winkel van waarde. Ik heb onze investeringsbankiers geïnstrueerd om in het eerste kwartaal van 2021 schulden te maken tot 100 miljoen dollar om te investeren in $BTC. Het bedrijf zal ook zijn eigen geld in $BTC investeren.“

Greenpro Capital zal CryptoSX, één van haar dochterondernemingen, gebruiken om Bitcoin te kopen.

Op 11 december gaf een andere Nasdaq-onderneming, MicroStrategy, een persbericht uit om aan te kondigen „dat het eerder aangekondigde aanbod van 0,750% converteerbare seniorbons met een looptijd tot 2025 is afgesloten“, en ging verder met te zeggen dat „de totale hoofdsom van de verkochte biljetten in het aanbod $650 miljoen bedroeg“. Tien dagen later zorgde de CEO van MicroStrategy voor de volgende update.

OKEx kondigt Mainnet Lancering van ‚High Performance Trading Chain‘ OKExChain aan.

De populaire bitcoin exchange OKEx heeft de lancering van het mainnet van zijn „high-performance trading chain“ OKExChain aangekondigd voor januari volgend jaar, in vier hoofdfasen die de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk zullen garanderen.

Volgens OKEx is OKExChain al iets minder dan drie jaar in ontwikkeling en heeft het drie belangrijke fases doorlopen op zijn weg naar „de robuuste, zeer efficiënte handelsketen“ die het binnenkort zal lanceren.

Na 3⃣️ jaar van hard werken is @OKEx er trots op u het volgende grote ding in de #crypto-industrie te brengen: #OKExChain, ‚s werelds eerste handelsketen: een gedecentraliseerd, grenzeloos, op blokketentechnologie gebaseerd ecosysteem voor het uitwisselen van waarde.

Details: https://t.co/fYm0J22dei pic.twitter.com/VDF6EXrUgq
– OKEx (@OKEx) 29 december 2020

De ontwikkelingsperiode die het doormaakte, schreef OKEx, stelde het team dat er achter zit in staat om „de specifieke voordelen“ van de technologie die gebruikt wordt op OKExChain beter te begrijpen en hoe het „beter is dan andere bestaande projecten“. De aankondiging voegt daar nog aan toe:

Wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd en in januari voor het publiek zullen lanceren is ‚s werelds eerste open-source, handelsgerichte keten – een echt gedecentraliseerd en grenzeloos ecosysteem voor het uitwisselen van waarde.

De oorspronkelijke OKExChain Token (OKT) zal tegen het einde van het jaar worden geslagen. Het mainnet van de blokketen zelf zal door een ontstaansfase gaan die loopt van 16.00 uur UTC op 31 december 2020 tot 16.00 uur UTC op 14 januari 2021.

De tweede fase zal worden gebruikt om de stabiliteit van het netwerk te testen. De duur van de fase is niet gedefinieerd, omdat de uitwisseling zal coördineren met de gemeenschap om „een laatste test van het hele netwerk uit te voeren om de veiligheid en betrouwbaarheid van de OKExChain te garanderen“.

Een derde fase zal beginnen nadat de validators van het netwerk het hebben voorgesteld. Tijdens deze fase zullen gebruikers in staat zijn om hun OKT tokens te verplaatsen van OKEx naar de OKExChain. In de laatste vierde fase zal de „smart contract virtual machine“ worden ingeschakeld nadat een voorstel is goedgekeurd door de validators.

OKExChain zal dan „compatibel zijn met alle projecten op Ethereum“.

Eerste Minting Process voor OKExChain’s OKT Token

Volgens een aparte aankondiging de uitwisseling gepubliceerd, zal het minting proces beginnen op 31 december 2020 om 16:00 uur UTC. De houders van OKB-munten zullen hun geld kunnen inzetten bij OKEx om OKExChain-munten (OKT) te gaan verdienen, die op de OKExChain zullen worden gebruikt.

De OKEx Keten is een high-performance handelsketen en de beurs beschrijft het als de „volgende stap in de gedecentraliseerde handel, waardoor mensen alles op de keten kunnen verhandelen met behoud van volledige controle over hun activa. De aankondiging voegt daar nog aan toe:

OKT is het oorspronkelijke symbool van het OKExChain-ecosysteem en biedt de houders voordelen, zoals het recht om te staken en stemrecht. Na de lancering van het hoofdnet van de keten zullen OKT-houders ook validators kunnen worden om blokbeloningen en transactiekosten te verdienen.

OKT, het is het vermelden waard, heeft een eerste minting van 10 miljoen penningen en een bovengrens voor het aanbod van ongeveer 72,2 miljoen. Het gebruikt hetzelfde halveringsmodel als BTC en wordt om de drie jaar gehalveerd. De initiële blokbeloningen zijn van 1 OKT.