Gegevens uit de keten laten zien dat miljonairs massaal naar Bitcoin komen … en er is niet genoeg voor iedereen

Januar 19, 2021 by Keine Kommentare

De vraag naar Bitcoin is in 2020 verveelvoudigd. En gegevens uit de keten laten zien dat het beperkte aanbod van het activum een ​​storm kan veroorzaken.

De Bitcoin FOMO-trein

Bitcoin, ‚s werelds grootste cryptocurrency, zag vorig jaar een druk op de vraag te midden van sombere economische vooruitzichten, zorgen over dollarinflatie, verzwakte fiat-valuta’s, onophoudelijk geld bijdrukken en lage opbrengsten in traditionele activa.

De rally zagen zelfs institutionele spelers zitten en kennis te nemen van het actief als het door haar eerdere all-time high van $ 19.800 tot maar liefst $ 41.750 brak in december 2020. Een aantal van deze omvatten multi-miljard fondsen zoals Guggenheim Partners , die diende zijn interesse in BTC bij de US SEC vorig jaar.

Anderen waagden de sprong. Paul Tudor Jones, miljardair-investeerder en directeur van Tudor Investments, stopte bijna 2% van zijn kapitaal in de activaklasse, waarbij hij beweerde dat het een „grote speculatie“ was, maar het „snelste paard“ van alle andere activa op de open markt.

Technologiebedrijven FOMO deden ook mee. Fintech-service Square, eigendom van Bitcoin-advocaat en Twitter-oprichter Jack Dorsey, investeerde $ 50 miljoen van zijn schatkistgeld in BTC, waarbij hij verklaarde dat het een instrument was van ‚economische empowerment en een manier biedt voor de wereld om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem‘.

Maar dat overschaduwde de chad- achtige Bitcoin-aankoop van business intelligence-bedrijf MicroStrategy niet . Vanaf augustus 2020 heeft het bedrijf een positie van $ 1 miljard in het actief opgebouwd. De grootste aankoop kwam in december, toen het $ 650 miljoen ophaalde in een converteerbare obligatie en de opbrengst gebruikte om meer Bitcoin te kopen.

Wat on-chain-gegevens zeggen

Ondanks de volumes is de institutionele interesse in Bitcoin nog maar net begonnen. On-chain-analist Willy Woo zei vandaag in een tweet dat het „walvis-spawning“ -seizoen nu aangebroken is, zoals een recordaantal grote Bitcoin-transacties liet zien.

Woo noemde verder:

„De wereld heeft 47 miljoen miljonairs, 71% van hen woont in de VS of de EU, er is slechts 14,9 miljoen BTC in omloop en slechts 4,1 miljoen BTC is liquide en kan daarom worden gekocht.“

Een dergelijke liquiditeitskrapte aan de verkoopzijde heeft waarschijnlijk de recordaankopen van Bitcoin in de afgelopen maand veroorzaakt, wat op zijn beurt de prijs van het actief naar meer dan $ 23.000 en hoger duwde, aldus Woo.

Ondertussen voegde Woo eraan toe dat gegevens aantoonden dat het aanbod van de 4,1 miljoen „vloeibare“ munten (of die beschikbaar waren om te verkopen) gestaag daalde te midden van de gelddruk- en stimuleringsrondes. Een observatie die suggereerde dat de markt momenteel weinig verkopers heeft.