Bitcoin’s Latest Move Means markt Behandeling als een „Risk-on Asset“.

Bitcoin blijft saai, maar voor het eerst verhandelde het de loonlijsten als een traditionele aanwinst. De prijs van BTC/USD kan nog steeds in beide richtingen bewegen, maar het is een „win-win“ scenario voor beleggers.

In de afgelopen twee dagen heeft bitcoin eindelijk wat actie gezien. Na wekenlang in een sleur te hebben vastgezeten, nam BTC/USD lichte greens op om woensdag tot $9.300 te komen, en toen gisteren, bewogen we minder dan 1% om terug te vallen onder $9.000 tot $8.970.

Bitcoin bleef nog steeds saai.

Hoewel het minuscuul was, was deze actie de eerste keer dat Bitcoin loonlijsten verhandelde als een traditionele asset.

Onder de economische gegevensuitwisselingen is de Amerikaanse loonlijst een van de twee grootste bronnen van prijsvolatiliteit. De markt behandelt bitcoin als een risicodragende factor, niet als digitaal goud,“ zei handelaar en econoom Alex Kruger.

Aangezien wij, op Donderdag rapporteerden, zei het Ministerie van de Arbeid dat de economie van de V.S. 4.8 miljoen banen vorige maand toevoegde, die de verwachtingen verslaan. Als zodanig daalde het werkloosheidscijfer tot 11,1%, na een piek van 14,7% in april, maar nog steeds het hoogst sinds de Tweede Wereldoorlog.

Hierdoor is de beurs voor de vierde dag gestegen, met het beste kwartaal sinds 1998. De S&P 500 steeg met 20% in het tweede kwartaal van 2020, de belangrijkste stijging sinds 2011, terwijl de Nasdaq Composite-index met 31% steeg, de hoogste stijging sinds 1999. Dow Jone sprong ondertussen 18%, met zijn beste kwartaal in 33 jaar.

Goud is ondertussen bijna 1.800 dollar per ons aan het verhandelen.

Ondanks de driemaandelijkse schommeling in de markt, overweegt het Congres meer hulp aangezien de gevallen van het coronavirus toenemen en de economie worstelt. Nu, volgens Gina Martin Adams van de Intelligentie van Bloomberg, is wat er in het verschiet ligt,

„De aandelen zijn in juni in een tweede fase van het herstel gekomen, waarbij de kans groter is dat er langzamere en meer hapklare aanwinsten zullen optreden naarmate de door de Fed gedreven waarderingsuitbreiding plaatsmaakt voor economische en winstvooruitgang als de belangrijkste drijfveer voor het rendement.“

Een „win-win“ scenario voor investeerders

Bitcoin Era is nu al twee maanden bezig en weet niet of de volgende grote verhuizing naar de kop of naar de andere kant zal gaan.

Maar handelaar Josh Rager zegt dat het niet uitmaakt in welke richting; het is een „win-win“ scenario voor investeerders. Hij zei,

„Als de prijs uiteenvalt, zal de prijs waarschijnlijk meer dan $10.000+ bedragen – na zo lang onder $10.000 te hebben gezeten. Als de prijs uiteenvalt, zal het meer tijd geven om zich op te stapelen in 4-cijferig gebied.“

Crypto twitter is ondertussen aan het anticiperen en verwacht een beweging naar de onderkant.

Maar als de correctie ons onder $8.600 – $8.800 brengt, dan zal het slecht zijn omdat dat zou betekenen, ,,wij zullen waarschijnlijk hoge $6k of midden $7k’s gaan,“ zegt handelaar Crypto Michaël.

Echter, over het geheel genomen, is de trend omhoog sinds maart, en het omdraaien van $9.300 zou een bull signal zijn.

Wat betreft, kunnen we crashen na het maken van meer dan $10.000, natuurlijk, BTC kan, maar Rager voelt dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren. „Weer een duidelijke break & close boven de $10.000 en het is waarschijnlijk dat de kopers zich opstapelen om de prijs te handhaven,“ zei hij.

„Alles is mogelijk met een illiquide + volatiele asset zoals Bitcoin Het zou nog veel meer maanden onder $10.000 kunnen liggen,“ waarschuwt de handelaar, maar tegelijkertijd zou hij niet wedden tegen bitcoin op lange termijn.